Con sede en BCN y MADRID
Con 3 firmas de peso como las de Nino Redruello, Patxi Zumárraga y Jaime Santianes, amigos desde los fogones de El Bullí, el local pretende ser el traslado del buen hacer de Madrid a la Ciudad Condal, dónde mantienen casi toda la carta y aumentan las propuestas con platos según mercado y oferta.
El local es limpio, diáfano, en tonos madera y muy industrial. Las mesas bien distribuidas y el servicio esmerado, joven, dinámico y dispuesto a convertir el ágape en un motivo para recordar.
La comida conquista desde el principio. Nos dejamos recomendar por Jaime y degustamos el carpaccio de dorada semicurada con almendra y uva (imprescindible), la tortilla de bacalao (única y deliciosamente cremosa), las alitas de pollo deshuesadas con calabaza y crema (excelentes) o el steak tartar (quizás lo más flojo).
Hacíamos hueco para la ya inimitable cheesecake. Las opciones de postre se amplían con otras propuestas, pero casi todo el mundo acude a Fismuler habiendo oído hablar de la tarta de queso… y realmente vale la pena. La mezcla de 3 quesos y la textura la han dotado ya de sello propio.
Los cócteles, el café de filtro y la ambientación, que cuenta con música en directo las noches de los fines de semana son otros de los elementos que convierten al restaurante en un sitio de obligada visita y mejor con amigos y de forma informal.
This restaurant has arrived in Barcelona on the heels of its huge success in Madrid, lending the former’s Born neighborhood a new and renewed gastronomic air. Fismuler the healthy and original proposal that centers on kilometer-zero products and delectable creations, has opened on the ground floor of the city’s Hotel Rec.
With locations in Barcelona and Madrid.
With 3 big names behind it like Nino Redruello, Patxi Zumárraga and Jaime Santianes – friends since their stints at elBullí – this restaurant purports to transfer the know-how of the Madrid establishment to Barcelona, keeping nearly all of the menu and adding to it with dishes that reflect market availability.
The space is clean and airy, done up in wooden and extremely industrial tones. The tables are well distributed and the service is meticulous, young, dynamic and willing to help turn the feast into a fete worth remembering.
The meal conquered us right from the start. We took Jaime’s recommendations and sampled the semi-cured sea bream carpaccio with almonds and grapes (obligatory), the tortilla de bacalao (unique and wonderfully creamy), the boneless chicken wings with pumpkin and cream (excellent), and the steak tartare (perhaps the weakest of the dishes).
We make room for the inimitable cheesecake. There are other dessert options, but almost everyone goes to Fismuler having heard about the cheesecake… and it really is worth it. The mixture of 3 cheeses and its singular texture puts this dessert in a league of its own.
The cocktails, the drip coffee and the ambience, which includes live music on nights and weekends, are all other elements that make this restaurant a must-visit – one that is better among friends and for an informal dinner.