Lolita Taperia. Viernes tarde. Concierto de Bruno Mars y apetece picar algo antes de la gran cita. Pero, ¿dónde comer algo bueno, con servicio rápido, cerca del Sant Jordi y fuera de horas? Sin duda, Tapería Lolita.

Primer restaurante de Albert Adrià en Barcelona. Mantiene la esencia del original

Esas rabas de pollo rebozadas en patatas fritas perennes en la carta que justifican ya la visita al local, excelente y jugosa la pulguita de anguila, crujiente y delicioso el corazón de alcachofa con jabugo y huevo de codorniz e imperdible la magnífica rusa, otro gran clásico de su carta.

Sin duda una visita obligada para tapear de forma ágil y divertida en un local que sigue atrayendo a turismo extranjero y con personal eficiente y resolutivo a las órdenes de Joan.

Tapas clásicas de excelente factura con poca innovación pero de gran resultado. Para tapear de forma divertida en un local con historia, ¡genial para ir con amigos!


Albert Adrià’s first restaurant in Barcelona. Maintains the essence of the original

Lolita Taperia. Friday afternoon. Bruno Mars is playing and you feel like getting a bite to eat before the big event. But where can you get something good, quickly, close to Sant Jordi and outside of the typical hours? That place, without a doubt, is Lolita Tapería. The chicken fingers breaded with French fries that never leave the menu more than justify a visit to this locale. The eel pulgita (small sandwich) is excellent and juicy, the artichoke heart with Jabugo ham and quail egg is crunchy and delicious, and the magnificent ensaladilla rusa– another great menu classic – is not to be missed.

Without a doubt, this is an obligatory, agile and fun stop for tapas in a place that continues to attract foreign tourists and that is staffed by efficient and decisive people under Joan’s command. Classic tapas at a good price with minimum innovation but great results. For fun tapas in a place with history. A great choice with friends!